Saltar al contenido

HIPOTESIS I PREGUNTA

  • por

HIPÒTESIS I PREGUNTA:                                                             (Max Ter)

Què hauria passat si s’hagués:

-Parlat menys d’astúcia i més d’eficàcia.

-Evitat donar suport decisiu al PP durant anys.

-Evitat retallar amb tant entusiasme.

-Sospesat la força i males arts de l’oponent, abans aliat.

-Fet cas als Serveis Jurídics del Parlament de Catalunya.

-Fet cas del Consell de Garanties Estatutàries.

-Cercat equips d’observadors internacionals que actuessin segons estàndards internacionals, i no pagant les despeses el Diplocat.

-Complert amb el reglament del mateix Parlament.

-Parlat més de “feina ben feta” i no de “tenim pressa”.

-Recomanat no acudir a les urnes assetjades del 1-O, atès que es podia votar arreu.

-Anat el President a votar al seu col·legi de St. Julià el dia 1-O, donant la cara pels que sí hi eren per donar-li suport.

-Pagat (o renunciat a fer-ho) la multa, mantenint així la Sindicatura Electoral.

-Convocat eleccions per part del President català.

-Votat la totalitat de la DUI, i no només la part expositiva, com va indicar la Sra. Forcadell.

-Publicat la DUI al DOGC.

-Quedat el president amb els seus conciutadans.

-Declarat sincerament (un dia és un dia).

Que el Govern d’Espanya faria mans i mànigues, legítimes i no legítimes, amb l’enorme poder que li dóna la seva posició no només aquí sinó també a Europa, era de domini públic, és la seva trajectòria habitual. Ha estat l’independentisme, amb una gran dosi d’amateurisme, qui amb les seves accions precipitades, maldestres i sense reflexionar, ha rebaixat el nivell de rigor democràtic que ara tanta falta ens fa davant les anhelades instàncies internacionals.

“No hi ha mals negocis, sinó negocis mal portats”. I em pregunto, un cop ha fet fallida, reconeguda fins i tot davant el Tribunal Suprem, els mateixos gestors encara volen tornar-hi? Són conscients del perjudici que han fet al poble català (tot, no només el “bo”) en l’aspecte econòmic, social i polític? Són conscients que amb mentides i subterfugis han dinamitat qualsevol possibilitat de millorar la sobirania de Catalunya en les properes dècades?

No són els tribunals espanyols, ni la política espanyola, la que hauria de fer fora aquests predicadors de pa sucat amb oli. Haurien de ser els propis catalans (i en primer lloc, els que volen que, tard o d’hora, el país sigui independent) els que no els volguessin tornar a veure ni en pintura.

Pregunta: Tindran la barra els mateixos Artur, Oriol, Carles… de tornar a  dir que ja tenen les infraestructures, que la comunitat internacional ens dóna suport, que l’economia anirà millor?